Mail Ons

Info@voordelachvaneenkind.nl

Bel Ons

(+021) 2336 278

Zit je als ouder ook zo op tegen het voor het eerst wegbrengen van je kind naar een kinderdagverblijf? Het kan een emotionele ervaring zijn voor zowel jou als je kind. Het is daarom belangrijk om je kind voor te bereiden op deze nieuwe omgeving en ervaring. Hier zijn een aantal tips om je te helpen je kind voor te bereiden op de eerste dag van een fijn kinderdagverblijf in Oosterhout.

Praat over het kinderdagverblijf met je kind

Begin ruim van tevoren met het praten over het kinderdagverblijf met je kind. Leg uit wat het is en waarom het belangrijk is. Geef aan dat het een plek is waar ze kunnen spelen, leren en nieuwe vriendjes kunnen maken. Vertel dat jij er niet altijd bij kunt zijn, maar dat de juffen en meesters goed voor hen zullen zorgen.

Maak een bezoekje aan het kinderdagverblijf

Als het mogelijk is, breng dan een bezoekje aan het kinderdagverblijf voordat je kind daar begint. Dit kan je kind helpen om zich meer op zijn gemak te voelen op de eerste dag. Laat je kind kennis maken met de juffen en meesters en laat ze de omgeving verkennen. Zo krijgen ze een idee van wat er te wachten staat.

Vertel over de dagindeling

Als je kind weet wat er gaat gebeuren op een dag, kan dat helpen om zich veiliger te voelen. Vertel daarom over de dagindeling op het kinderdagverblijf. Leg uit welke activiteiten er plaatsvinden en hoe de dag eruit ziet. Vertel ook over de eet- en drinkmomenten en of er een middagdutje wordt gedaan.

Kort en duidelijk afscheid

Op de dag dat je kind voor het eerst naar het kinderdagverblijf gaat, is het belangrijk om het afscheid kort en duidelijk te maken. Neem even de tijd om je kind te helpen zich op zijn gemak te voelen en zorg ervoor dat ze weten wanneer je terugkomt. Probeer niet te lang te blijven hangen, want dat kan het afscheid moeilijker maken.

Bereid jezelf voor

Het is niet alleen belangrijk om je kind voor te bereiden, maar ook om jezelf voor te bereiden. Het kan emotioneel zwaar zijn om je kind achter te laten, vooral op de eerste dag. Zorg er daarom voor dat je zelf ook goed voorbereid bent. Praat met andere ouders die ervaring hebben met kinderdagverblijf en deel je zorgen en emoties. Zo voel je je gesteund en weet je dat je er niet alleen voor staat. Ben jij momenteel op zoek naar een kinderdagverblijf? Bezoek dan een aantal websites en vergelijk de kinderdagverblijven met elkaar. Je zult zeker een goede keuze kunnen maken!